23
ΔΕΚ

«Με το δεξί» στο 2011 θα μπουν οι επενδυτές


Με αισιοδοξία ατενίζουν το εγγύς μέλλον, το 2011, οι επενδυτές, αυξάνοντας τις θέσεις τους σε μετοχές στα υψηλότερα επίπεδα δεκάμηνου, αλλά και την έκθεση τους σε υψηλής απόδοσης πίστωση και μειώνοντας το κυβερνητικό χρέος .

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, σε 55 επενδυτικούς οίκους σε ΗΠΑ, Ευρώπη Αγγλία και Ιαπωνία, το 54,1% αυτών αύξησε τον Δεκέμβριο τις θέσεις του σε διάφορα assets, έναντι του 53,2% του Νοεμβρίου.

Οι θέσεις σε ομόλογα μειώθηκαν στο 33,9%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, ενώ τα μετρητά διαμορφώθηκαν στο 3,9%, πτωτικά από το 4,6% του περασμένου μήνα.

Ο συνδυασμός βελτιωμένων οικονομικών στοιχείων, πίστης στο μέλλον και ενισχυμένων εταιρικών κερδών έχει «ανοίξει» την όρεξη των επενδυτών για μετοχές τους τελευταίους μήνες.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI «φλέρταρε» με τα επίπεδα που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2008.

«Οι άνθρωπο βγαίνουν από το περιθώριο και αγοράζουν μετοχές», αναφέρει ο Keith Wirtz, πρόεδρος της Fifth Third Asset Management.

Ταυτόχρονα υπάρχουν ανησυχίες για το ύψος των αποδόσεων στα κυβερνητικά ομόλογα, το οποίο είναι χαμηλό, προσφέροντας μικρές αποδόσεις και απειλώντας με ένα sell-off.

Οι ερωτηθέντες μείωσαν την έκθεση τους σε ομόλογα, αλλά επέλεξαν να αγοράσουν αμερικάνικο και ευρωπαϊκό χρέος, από αυτό των αναδυόμενων αγορών που ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλές φέτος.
Produced by