24
ΔΕΚ

Ράλι διαρκείας για το αργό


Ανοδικό σερί διάρκειας πέντε ημερών σημειώνει το αργό, με την άνοδο του πληθωρισμού να ωθεί τους επενδυτές στα εμπορεύματα. Το πετρέλαιο έχει καταγράφει τις περισσότερες συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις σε έξι εβδομάδες, τη στιγμή που η χιονόπτωση στη βόρεια Γαλλία αυξάνει τις προσδοκίες για τόνωση της ζήτησης.
 
Το αργό βρίσκεται σε υψηλά δυο ετών, μετά τα χθεσινά στοιχεία στις ΗΠΑ για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

«Η ενεργειακή ζήτηση στην Κίνα και την Ινδία ενισχύεται, αλλά οι μεγαλύτερες μετακινήσεις προς αυτή είναι οι χρηματοοικονομικοί επενδυτές», αναφέρει ο Juerg Kiener, αναλυτής της Swiss Asia Capital Ltd. in Singapore. «Επενδυτές που τα ομόλογα τους ωριμάζουν σκέφτονται τι να αγοράσουν και αυτά τα χρήματα θα εισρεύσουν στα εμπορεύματα».

Το συμβόλαιο παράδοσης αργού Φεβρουαρίου ενισχύεται 1,14% στα $91,51, ενώ εχθές έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Οκτωβρίου 2008.

Τα εβδομαδιαία κέρδη είναι της τάξεως του 15%.

Άνοδο των τιμών του αργού «βλέπουν» αναλυτές και επενδυτές. Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News το 53% των ερωτηθέντων απάντησε πως αναμένει άνοδο των τιμών του αργού την επόμενη εβδομάδα. Το ίδιο ποσοστό είχε απαντήσει αρνητικά στην ίδια έρευνα την περασμένη εβδομάδα.

Produced by