27
ΔΕΚ

Προσπάθειες ανόδου στη Wall(upd)


Διαγράφονται οι απώλειες στη Wall Street, με "όχημα" την άνοδο του τίτλου της AIG. Η πτώση που καταγραφόταν νωρίτερα οφειλόταν στην απόφαση της Κίνας για αύξηση των επιτοκίων  και στις μετοχές του κλάδου της λιανικής.

Ο Dow Jones Industrial Average υποχωρεί απο τα υψηλά 26 μηνών και καταγράφει απώλειες 0,12% στις 11.559 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0.08%, στις 1.257 μονάδες.Ο Nasdaq 100 σημειώνει άνοδο 0.13%, στις 2.669 μονάδες.


Στα ταμπλό, η  H&R Block καταγράφει "βουτιά" 9%, καθώς η HSBC Holdings ανακοίνωσε πως δεν θα παράσχει χρηματοδότηση για τα δάνεια της εταιρείας.

Στον αντίποδα, η  American International Group ενισχύεται 9%. 

«Οι επενδυτές αρχίζουν να σκέφτονται πως οι αγορές είναι υπεραγορασμένες και είναι μια καλή ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών στο τέλος της χρονιάς», αναφέρει ο Zahid Mahmood, dealer της London Capital Group, ενώ προσθέτει ότι αρνητικά επηρεάζει η αναπάντεχη αύξηση επιτοκίων από την Κίνα.

Διαβεβαιώσεις ότι θα ελέγξει τις αυξήσεις των τιμών δίνει η πολιτική ηγεσία της Κίνας. Μία ημέρα μετά την αύξηση του επιτοκίου των τραπεζικών δανείων στο 5,81% από το 5,56%, με στόχο να ελεγχθεί ο πληθωρισμός που έφθασε το Νοέμβριο στο 5,1%, ο Πρωθυπουργός της Κίνας κ. Γουέν Ζιαμπάο παραδέχθηκε χθες ότι οι πρόσφατες αυξήσεις τιμών έκαναν πιο δύσκολη τη ζωή για τη χαμηλή και μεσαία εισοδηματική τάξη, αλλά πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση της χώρας είναι απολύτως σε θέση να ελέγξει το γενικό επίπεδο τιμών.

Produced by