29
ΔΕΚ

Κοντά σε υψηλά 2,5 ετών η Ασία


Κοντά σε υψηλά 2,5 ετών παρέμεινε ο περιφερειακός δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού, με τους βασικούς δείκτες της περιοχής να καταγράφουν κέρδη, με πρωταγωνιστές τις εταιρείες ενέργειας και εξόρυξης, μετά το άλμα στις τιμές του πετρελαίου και του χρυσού.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,50% στις 10.345 μονάδες, ενώ ο Hang Seng κέρδιζε 1,05% στις 22.860 μονάδες. Στο +0,46% διαπραγματευόταν στην Κίνα ο Shanghai Composite Index.

Στα ταμπλό, η μετοχή της Newcrest, της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης της Αυστραλίας, κέρδιζε 1,9%. Στην Κίνα, η Cnooc ενισχυόταν 1,3%, ενώ η PetroChina κέρδιζε 1%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού, διαπραγματευόταν με οριακές μεταβολές στις 136,08 μονάδες στο Τόκιο, με περίπου πέντε μετοχές να ενισχύονται για κάθε τρεις που υποχωρούσαν. Αυτή τη χρονιά ο δείκτης έχει ενισχυθεί 13%.

«Οι αγορές στην περιοχή της Ασίας τηρούν στάση αναμονής μέχρι την έναρξη της νέας χρονιάς», εκτιμά ο Tim Schroeders, διαχειριστής, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg. «Οι διαρκείς ανησυχίες για τη δημοσιονομική κρίση στην ευρωζώνη και μια πιθανή νέα αύξηση των επιτοκίων από την Κίνα, θα επιβαρύνουν τις αγορές τον Ιανουάριο», προσθέτει.

Produced by