29
ΔΕΚ

Μικτά τα πρόσημα στην Ευρώπη


Ανοδική κίνηση καταγράφουν οι δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με όλους τους κλάδους να διαπραγματεύονται «στο πράσινο», με εξαίρεση της τηλεπικοινωνίες και τις πρώτες ύλες. Σήμερα "επιστρέφει" από την τριήμερη αργία των Χριστουγέννων και η αγορά του Λονδίνου.

Έτσι, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί  0,28% στις 5.992 μονάδες, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,37% στις 6.997 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 1,02% στις 3.898 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,2% στις 280,35 μονάδες, στο Λονδίνο.

Εν τω μεταξύ, κοντά σε υψηλά 2,5 ετών παρέμεινε ο περιφερειακός δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού, με τους βασικούς δείκτες της περιοχής να καταγράφουν κέρδη, με πρωταγωνιστές τις εταιρείες ενέργειας και εξόρυξης, μετά το άλμα στις τιμές του πετρελαίου και του χρυσού.

Γερμανία: Ενίσχυση του πληθωρισμού σε τρία κρατίδια

Ενίσχυση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε τρία κρατίδια της Γερμανίας τον Δεκέμβριο, καθώς οι τιμές σημείωσαν άνοδο τον τελευταίο μήνα του χρόνου.

Ο δείκτης του πληθωρισμού ενισχύθηκε 0,3% στο 1,4% στο Βραδιμβούργο, στο 1,8% στη Σαξονία και στο 1,5% στην Έσηη.

Οι οικονομολόγοι έχουν προβλέψει πως ο πληθωρισμός στη Γερμανία θα παραμείνει αμετάβλητος στο 1,6%, σύμφωνα με το Bloomberg. Τα στοιχεία για το σύνολο των κρατιδίων θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.Produced by