30
ΔΕΚ

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές


Μεγαλώνουν οι πιέσεις  στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να καταγράφουν αρνητικά πρόσημα, μετά και τις πιέσεις που δέχτηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Στα ταμπλό νωρίτερα, πρωταγωνιστούσαν ο τραπεζικός κλάδος, οι εταιρείες εξόρυξης και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ωστόσο δεν κατάφεραν να στηρίξουν τις αγορές, με τον όγκο συναλλαγών να παραμένει και σήμερα εξαιρετικά αδύναμος, εν μέσω της εορταστικής περιόδου.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί  0,23% στις 5.982 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 1,16% στις 6.914 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,83% στις 3.858 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδιζε 0,1% στις 280,91 μονάδες. Να σημειωθεί ότι η σημερινή είναι η τελευταία ημέρα πλήρους διαπραγμάτευσης αυτή την εβδομάδα, καθώς αύριο θα παραμείνει κλειστή η αγορά της Φρανκφούρτης, ενώ το Λονδίνο και το Euronext θα κλείσουν το μεσημέρι.

Με μεικτά πρόσημα διαπραγματεύτηκαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, με το δολάριο να αποδυναμώνεται έναντι του γεν σε χαμηλό επτά εβδομάδων, και το outlook της κερδοφορίας για τους ιάπωνες εξαγωγείς να είναι αρνητικό

Από την άλλη πλευρά ενισχύεται και σήμερα ο κλάδος των βασικών εμπορευμάτων, οδηγώντας τον δείκτη MSCI Ασίας Ειρηνικού σε κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Produced by