31
ΔΕΚ

Με κέρδη αποχαιρετά το 2010 η Ασία


Θετικό είναι το κλίμα στις αγορές της Ασίας κατά την τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, με τον δείκτη MSCI Ασίας Ειρηνικού, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, να οδεύει προς την έβδομη διαδοχική χρονιά κερδών, με τα χθεσινά αμερικανικά μάκρο να ενισχύουν την επενδυτική διάθεση στις αγορές.

Κέρδη 0,16% σημείωνε ο Hang Seng, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite Index ενισχυόταν 1,76% στις 2.940 μονάδες. Κλειστή παραμένει σήμερα η αγορά του Τόκιο, λόγω αργίας.

Στα ταμπλό, η MediaTek κερδίζει 2,5% ενώ στον κλάδο εξόρυξης η BHP Billiton υποχωρούσε 1,3%, μετά την υποχώρηση της τιμή του αργού σε χαμηλό μήνα.

«Η επενδυτική εμπιστοσύνη διαπιστώνει ότι η πορεία της ανάκαμψης στις οικονομίες παγκοσμίως συνεχίζεται», σχολιάζει στρατηγικός αναλυτής της AMP Capital στο Bloomberg, ενώ προβλέπει πως παρά τις ανησυχίες που παραμένουν, τα κέρδη θα διατηρηθούν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, κέρδιζε 0,2% στις 478,37 μονάδες στο Χονγκ Κονγκ. Αυτό το μήνα ο δείκτης έχει κερδίσει 6,6%, ενώ για το 2010 βρίσκεται στο +15%.

Produced by