31
ΔΕΚ

Σε ρυθμούς...ημιαργίας οι ευρωαγορές


Υποτονικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά ταμπλό, στην τελευταία συνεδρίαση για το 2010, με τους δείκτες σε Λονδίνο και Παρίσι να καταγράφουν οριακές μεταβολές, ενώ κλειστή λόγω αργίας θα παραμείνει σήμερα η αγορά της Φρανκφούρτης.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρούσε 0,24% στις 5.957,06 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραφε πτώση 0,42% στις 3.853,06 μονάδες. Ημίαργία σήμερα στα δύο χρηματιστήρια, καθώς θα κλείσουν νωρίς το μεσημέρι.

Στις περιφερειακές αγορές της ευρωζώνης, ο δείκτης PSI 20 στη Λισαβόνα κέρδιζε 0,1% στις 7.660,27 μονάδες.

Ο δείκτης DAX κατέγραψε κέρδη της τάξης του 16% το 2010, και σημείωσε την καλύτερη απόδοση ανάμεσα στους τρεις κυριότερους ευρωπαϊκούς δείκτες, με την οικονομία της Γερμανίας να ανακάμπτει σημαντικά αυτή τη χρονιά.

Σε γενικές γραμμές, οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν κέρδη το 2010, παρά τη δημοσιονομική κρίση που έπληξε τη περιοχή της ευρωζώνης και προκάλεσε αναταραχή στις αγορές ομολόγων. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη θετική αποτίμηση της χρονιάς, διαδραμάτισε η αυξημένη ζήτηση από τις αναδυόμενες αγορές και η ταχύτερη της αναμενόμενης ανάκαμψης στις ΗΠΑ.


Με κέρδη αποχαιρετά το 2010 η Ασία

Θετικό το κλίμα στις αγορές της Ασίας κατά την τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, με τον δείκτη MSCI Ασίας Ειρηνικού, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, να οδεύει προς την έβδομη διαδοχική χρονιά κερδών, με τα χθεσινά αμερικανικά μάκρο να ενισχύουν την επενδυτική διάθεση στις αγορές.
Produced by