03
ΙΑΝ

Η Μέρκελ καταδικάζει τις επιθέσεις στην Αίγυπτο


Η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ καταδίκασε σήμερα την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε σε κοπτική εκκλησία της Αιγύπτου το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Σε μήνυμά της προς τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ , η Μέρκελ τονίζει "τη φρίκη και την αποστροφή" που ένιωσε στο άκουσμα της είδησης.

"Η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα αυτή τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση, στην οποία σκοτώθηκαν χριστιανοί, αλλά και μουσουλμάνοι", έγραψε η Μέρκελ.

Από την επίθεση σε κοπτική εκκλησία της Αλεξάνδρειας, η οποία σημειώθηκε 20 λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου, σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σχεδόν 100.

Η Μέρκελ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο Μουμπάρακ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει τέτοιες επιθέσεις στο μέλλον.

"Σας ευχαριστώ για τα μέτρα τα οποία η κυβέρνησή σας έχει ήδη λάβει για να προστατεύσει τους χριστιανούς Κόπτες της Αιγύπτου", ανέφερε η Μέρκελ στην επιστολή της.

Στη Γερμανία, θα υπάρξει αναθεώρηση των μέτρων ασφαλείας για την προστασία των χώρων λατρείας των Κοπτών, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι έλαβε επιστολή από τον επίσκοπο των Κοπτών της Γερμανίας, τον Ανμπα Νταμιάν, με ημερομηνία πριν από τις επιθέσεις, με την οποία ζητούσε μεγαλύτερη αστυνομική προστασία.

Στη Γερμανία ζουν περίπου 6.000 χριστιανοί Κόπτες, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι αιγυπτιακής καταγωγής.

Produced by