03
ΙΑΝ

Wall: Με κέρδη ανοίγει η «αυλαία» του 2011(upd)


Σε νέα υψηλά δυο ετών εκτοξεύονται οι δείκτες στην αμερικάνικη κεφαλαιαγορά, εξαιτίας της αισιοδοξίας για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ.

«Όσο και διευρυμένα κέρδη να είναι αυτά της αγοράς, μπαίνοντας στη νέα χρονιά δεν υπάρχει λόγος να αναμένουμε διόρθωση μέχρι την περίοδο εταιρικών αποτελεσμάτων», αναφέρει ο Marc Pado, αναλυτής αγορών της Cantor Fitzgerald.

Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 1,10% στις 11.704 μονάδες στο υψηλότερο ενδοσυνεδριακά επίπεδο απο τον Αύγουστο του 2008. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,35% στις 1.274 μονάδες και ο Nasdaq 100 καταγράφει κέρδη κατά 1,57% στις 2.694 μονάδες.

Στα ταμπλό, η Bank of America ηγείται της ανόδου με +4%.

Στήριγμα δίνει και η επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα, καθώς αναλυτές εκτιμούν πως το «πάγωμα» της ανάπτυξης σημαίνει πως το Πεκίνο δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.


Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, αναπτύχθηκε για δέκατο έβδομο συνεχόμενο μήνα η μεταποιητική δραστηριότητα τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης ISM ενισχύθηκε στο 57% από το 56,6% του Νοεμβρίου.Ωστόσο, αναμενόταν μεγαλύτερη άνοδος στο 57,5%.

Επίσης, άνοδο κατά 0,4% παρουσίασαν οι κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση στις κατασκευαστικές δαπάνες Νοεμβρίου κατά 0,2%.

Σε υψηλά έξι μηνών διαμορφώθηκε ο παγκόσμιος μεταποιητικός δείκτης της J.P. Morgan τον Δεκέμβριο.  Ο δείκτης ενισχύθηκε στο 55 από το 53,9 του Νοεμβρίου, ενώ βρίσκεται πάνω από τα επίπεδα των 50 τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Produced by