04
ΙΑΝ

"Στοπ" στις αγορές περιφερειακών ομολόγων από την Pimco


Αναμενόμενη θεωρεί ο διαχειριστής κεφαλαίων της Pimco, Andrew Bosomworth, την αναδιάρθρωση του χρέους των τριών χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης Ελλάδα, Ιρλανδία , και Πορτογαλία και προτείνει την έξοδο αυτών των χωρών από το ευρώ.


Η Pimco σταμάτησε να αγοράζει ομόλογα των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης, όπως δήλωσε στην Sueddeutsche Zeitung.

«Στη σκιά του αυξημένου πιστωτικού κινδύνου των τριών χωρώ, δηλαδή της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, δεν τοποθετούμε άλλα χρήματα εκεί, έχουμε αποσύρει τα περισσότερα χρήματα», δήλωσε ο διαχειριστής κεφαλαίων της Pimco.

«Επίσης, δεν επενδύουμε νέο χρήμα σε χώρες με ρίσκο μετάδοσης της κρίσης, ακόμη κι αν είναι αξιόχρεες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Τηρούμε αξιοσημείωτες θέσεις underweight». 


Ο διαχειριστής θεωρεί ότι με την απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μόνιμο μηχανισμό στήριξης από το 2013 δεν λύνεται το πρόβλημα, αλλά η Ευρωζώνη "αγοράζει χρόνο" με την ελπίδα ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα μπορέσουν κάποτε να λύσουν τα προβλήματά τους. "Έχω αμφιβολίες ότι θα έρθει η ανάπτυξη, για κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν ένα θαύμα", λέει ο κ. Bosomworth. Ειδικά για την Ελλάδα προσθέτει ότι "δεν υπάρχει στην ιστορία ούτε ένα παράδειγμα χώρας, η οποία να έκανε τις απαιτούμενες προσαρμογές μέσα σε ένα σύστημα σταθερών ισοτιμιών".
Produced by