04
ΙΑΝ

Πτωτικές τάσεις στη Wall(upd)


Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται οι δείκτες στην Wall Street, δεχόμενοι πιέσεις απο τον κλάδο πρώτων υλών, αλλά και της λιανικής- παντοπωλών, μετά απο μια σειρά υποβαθμίσεων.

Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,09%, στις 11.681 μονάδες και ο S&P 500 κατά 0,28% στις 1.268. Ο Nasdaq 100 σημειώνει πτώση 0,45% στις 2.679 μονάδες.

Εχθές οι δείκτες σημείωσαν ράλι σε υψηλά δυο ετών, με τα στοιχεία για την μεταποίηση και τις κατασκευές να τροφοδοτούν την αισιοδοξία.

Στα ταμπλό, "βουτιά" 11% καταγράφει η Borders Group

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, ανοδικά κατά 0,7% κινήθηκαν οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ. Η άνοδος αυτή ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι έκαναν λόγο για άνοδο 0,1%.  Μια μεγάλη πτώση στις παραγγελίες αεροσκαφών απέτρεψε περαιτέρω ενίσχυση.

Πρώιμη ήταν η συζήτηση κατά τα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed για τη διενέργεια αλλαγών στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.


Στη συνάντηση μέλη της Τράπεζας αναγνώρισαν σημάδια οικονομικής ανάκαμψης, αλλά αποφάσισαν πως το καλύτερο outlook δεν ήταν αρκετό για να γίνουν αλλαγές.

Με τη σειρά τους κάποια άλλα μέλη τόνισαν πως χρειάζεται περισσότερος καιρός πριν εξετάσουν το ενδεχόμενο αλλαγών.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, υπήρξαν αρκετοί λόγοι για την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων από τις αρχές του προγράμματος και οι αγορές ήταν η αιτία που δεν αυξήθηκαν επιπλέον οι αποδόσεις.


Παράλληλα, η τιμή του χρυσού υποχώρησε 3,1%, σημειώνοντας την χειρότερη ημερήσια πτώση απο τον Ιούλιο.
Produced by