05
ΙΑΝ

Ανησυχεί για τη διοξίνη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από τις γερμανικές αρχές να την ενημερώσουν για την έκταση που έχει πάρει η μόλυνση κρέατος και αυγών με διοξίνη, που αποκαλύφθηκε σε γερμανικά αγροκτήματα, όπως και για την πιθανότητα να έχουν γίνει εξαγωγές.

"Ρωτήσαμε αν οι εξαγωγές αυγών και κρεάτος έχουν επηρεαστεί και ελέγχουμε αν υπάρχουν προβλήματα για άλλες χώρες" ανακοίνωσε ο Φρεντερίκ Βενσέν, εκπρόσωπος Τύπου του ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Υγείας Τζον Ντάλι.

"Επιθυμούμε να μάθουμε την έκταση της μόλυνσης, διότι στην αρχή αφορούσε δύο κρατίδια (της Γερμανίας) και τώρα πέντε" επεσήμανε.

Η υπόθεση έχει πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις καθώς η Γερμανία προειδοποίησε όλους τους εταίρους της στην ΕΕ, μέσω του συστήματος συναγερμού που ενεργοποίησε στις 27 Δεκεμβρίου, διευκρίνισε ο Βενσέν.

Πάντως, όπως υπογράμμισε: "Προς το παρόν το πρόβλημα μοιάζει να περιορίζεται στη Γερμανία".

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα την αναστολή της διάθεσης αυγών και κρέατος από περίπου 1.000 εκτροφεία κοτόπουλων, γαλοπούλων και γουρουνιών, έπειτα από την ανακάλυψη διοξίνης σε αυγά. Τα εκτροφεία αυτά είχαν προμηθευτεί ζωοτροφές από τη γερμανική εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών Harles & Jentzsch.

Produced by