07
ΙΑΝ

Στηρίζει την Ευρώπη η Κίνα


Η αγορά ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων δεν είναι μόνον επωφελής για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της Ευρώπης αλλά προσφέρει επίσης μια "λογική" απόδοση κεφαλαίου, επισημαίνεται σε ανακοίνωση που ανάρτησε η κεντρική τράπεζα της Κίνας στο διαδικτυακό της ιστότοπο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Στη βάση της διαφοροποίησης και του επιμερισμού (σ.σ.του ρίσκου) η επένδυση των συναλλαγματικών αποθεμάτων στο δημόσιο χρέος της ευρωζώνης δεν είναι μόνο ευεργετική για την διεθνή και ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αλλά προσφέρει επίσης μια λογική απόδοση της επένδυσης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Είναι για αυτούς του λόγους, για τους οποίους οι εν λόγω επενδύσεις αναμένεται να "εγγυηθούν ή να αυξήσουν την αξία των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Κίνας," τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η οποία εκδίδεται στον απόηχο και της επίσκεψης στην Ισπανία αυτή την εβδομάδα του Κινέζου αναπληρωτή Πρωθυπουργού Λη Κεγκιάνγκ.

Η Κίνα δεν έχει αποκαλύψει επισήμως το ποσό των ισπανικών ομολόγων που προτίθεται να αγοράσει, αλλά σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, την Πέμπτη, το σχετικό ποσό θα μπορούσε να ανέλθει έως και στα 6 δισ.ευρώ.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός είχε δηλώσει σε προηγούμενη έκδοση της El Pais ότι η χώρα του έχει " εμπιστοσύνη στην ισπανική χρηματοπιστωτική αγορά, η οποία μεταφράζεται στην αγορά αυτού του δημόσιου χρέους, (σ.σ. μιας πράξης) που θα συνεχίσουμε να κάνουμε".

Produced by