09
ΙΑΝ

Μακελειό στην Αριζόνα


Μακελειό στην Αριζόνα των ΗΠΑ, από πυρά 22χρονου ένοπλου, με έξι νεκρούς και 10 τραυμάτιες μεταξύ των οποίων και η βουλευτής των Δημοκρατικών Γκάμπριελ Γκίφορντς, η οποία παλεύει για τη ζωή της σε νοσοκομείο με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι.

"Πρόκειται για μια τραγωδία για την Αριζόνα και μια τραγωδία για τη χώρα μας", δήλωσε ο Ομπάμα από το Λευκό Οίκο. Αν και έχει συλληφθεί ένας ύποπτος τα κίνητρα της επίθεσης δεν είναι γνωστά ακόμα, είπε ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα χαρακτήρισε ‘φίλη’ του την 40χρονη, χαρακτηριζόμενη ως μετριοπαθή Δημοκρατική πολιτικό, Γκίφορντς, η οποία εξελέγη για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2006.

Ο Τζάρεντ Λι Λόουνερ, 22 ετών, κάτοικος Τουσόν, συνελήφθη μερικές στιγμές αφότου άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο όπλο σε πολιτική συγκέντρωση στην οποία συμμετείχε η Γκίφορντς, στο χώρο στάθμευσης ενός σούπερ μάρκετ.

Ο ύποπτος ως δράστης του μακελειού στην Αριζόνα, είναι ‘'ασταθής’' και είχε προβεί σε θανατικές απειλές στο παρελθόν, σύμφωνα με τον σερίφη στην Τουσόν.

Το FBI ερευνά το κατά πόσον πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που ανάρτησε στον Διαδικτυακό ιστοτόπο YouTube ένα παραληρηματικό ‘μανιφέστο’ περί ελέγχου του νου από την κυβέρνηση και περί της ανάγκης να υπάρξει νέο νόμισμα.Produced by