10
ΙΑΝ

Στο "χορό" της πτώσης η Wall Street(upd)


Πτώση σημειώνεται στην αμερικάνικη κεφαλαιαγορά, μη μπορώντας οι δείκτες να ξεφύγουν από τις ανησυχίες που προκαλεί η κρίση χρέους στην Ευρώπη. Το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου της Αlcoa, η οποία «ανοίγει τον χορό» των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,43% στις 11.624 μονάδες, S&P 500 κατά 0,26% στις 1.268 μονάδες και ο Nasdaq 100 καταγράφει απώλειες 0,07% στις 2.701 μονάδες.

«Ξαναήρθαν στην επιφάνεια οι ανησυχίες για την αναχρηματοδότηση του ευρωπαϊκού χρέους στις αγορές. Το πρόβλημα κατά πως φαίνεται είναι η Πορτογαλία , καθώς η χώρα αυτή την εβδομάδα θα αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα αναχρηματοδότησης του χρέους της», σχολιάζει ο Fred Dickson, επικεφαλής αναλυτής της Davidson Cos.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Alcoa θα ανακοινώσει κέρδη της τάξης των 18 σεντς ανά μετοχή ανοίγοντας  την "αυλαία" για τα εταιρικά αποτελέσματα.


Στο μέτωπο των deals, στην εξαγορά της δανέζικης Danisco A/S θα προχωρήσει η DuPont Co. έναντι 5,8 δισ. δολαρίων, με την τελευταία να υποχωρεί στο ταμπλό κατά 3,8%.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία τα τελευταία δέκα χρόνια. Τα 3 δις. δολάρια από το ποσό που θα καταβληθεί θα είναι σε μετρητά.

Στόχος της DuPont είναι να αναπτυχθεί στον κλάδο της βιοτεχνολογίας και στα πρόσθετα για τον κλάδο των τροφίμων.


Για σήμερα δεν έχει προγραμματιστεί η ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων.
Produced by