11
ΙΑΝ

Επάνοδος των αγοραστών στις ευρωαγορές


Ανακούφιση έφεραν στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τόσο η δήλωση στήριξης της Ιαπωνίας στην ευρωζώνη , όσο και η αναβάθμιση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου σε overweight από την Societe Generale.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 0,97% στις 6.014 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε άνοδο 1,23% στις 6.941 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε κέρδη 1,58% στις 3.861 μονάδες.

Στα ταμπλό, η HSBC σημείωσε άνοδο 2,4% μετά την αναβάθμιση της της μετοχής της από τη Citigroup . Κέρδη 5,5% κατέγραψε και η Barclays καθώς η BofA Merrill Lynch επανέλαβε τη σύσταση «buy». Ανοδικά κατά 1,5% και η Lloyds.

Παράλληλα, «άλμα» 7% σημείωσε η ARM Holdings εν μέσω φημολογιών για πρόταση εξαγοράς.


Αναβαθμίζει τις τράπεζες η SocGen

Σε overweight αναβάθμισαν τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο οι αναλυτές της Societe Generale, καθώς θεωρούν πως θα επιτύχει μια πιο διατηρίσιμη αύξηση της κερδοφορίας από αυτήν που περιμένουν οι αγορές.

Σύμφωνα με τον broker της SocGen, οι πρόσφατες αποτυχίες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σε συνδιασμό με τις υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε βελτίωση της δυναμκής των αποτιμήσεων, με τον ίδιο τρόπο που συνέβη και στις αμερικανικές τράπεζες μετά την κρίση.

Ειδικότερα, η SocGen αναβάθμισε την Credit Agricole σε buy από hold, ενώ κορυφαίες της επιλογές είναι οι Barclays και Lloyds Banking Group.

Produced by