12
ΙΑΝ

Επιτυχημένη η δημοπρασία


Επιτυχημένη κρίνεται η δημοπρασία ομολόγων στην Πορτογαλία  , με το επιτόκιο να διαμορφώνεται κάτω από το επίπεδο του 7%, το οποίο οι αναλυτές θεωρούσαν ως το επιτόκιο που θα ανάγκαζε την κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα εξωτερική βοήθεια.

Συγκεκριμένα το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων διαμορφώθηκε στο 6,719% από 6,806% στη δημοπρασία των 10ετών ομολόγων. Συν τοις άλλοις η συμμετοχή των επενδυτών ήταν μεγαλύτερη. Πιο αναλυτικά η προσφορά υπερκαλύφθηκε 3,2 φορές από 2,1 φορές το Νοέμβριο του 2010.

Το επιτόκιο για τα τριετή ομόλογα διαμορφώθηκε στο 4,725% και για τα 5ετή 5,396%. 
 

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Δημοπρασία με στόχο την άντληση 1,25 δισ. ευρώ πραγματοποιεί σήμερα η Πορτογαλία,  με τον Πρωθυπουργό της χώρας να δηλώνει χθες πως η Πορτογαλία δεν πρόκειται να ζητήσει εξωτερική βοήθεια από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

 Τα σενάρια περί διάσωσης δεν βοηθούν τη χώρα, είπε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Λισσαβόνα κάνει ό,τι χρειάζεται για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Όπως είπε ο Σόκρατες, η εκτέλεση του προϋπολογισμού ξεπέρασε τους στόχους για το 2010, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 5,3%, έναντι στόχου για 4,5% και το έλλειμμα να διαμορφώνεται σε επίπεδα χαμηλότερα του προβλεπόμενου 7,3%. 

Εν τω μεταξύ η εβδόμάδα είναι πλούσια, καθώς τις επόμενες ημέρες θα βγουν στις αγορές η Ισπανία και η Ιταλία, με την επενδυτική αγωνία να φτάνει στα ύψη, εν μέσω της τρελής κούρσας που καταγράφουν τα spreads και τα CDS το τελευταίο διάστημα.
Produced by