12
ΙΑΝ

Ισπανία: Ανανεωμένο ενδιαφέρον για κρατικά ομόλογα "βλέπουν" οι επενδυτές


Το ανανεωμένο ενδιαφέρον για κρατικά ομόλογα , ενδέχεται να σηματοδοτήσει η αυριανή δημοπρασία ομολόγων 2ετούς διάρκειας από την Ισπανική κυβέρνηση, μετά τη σταθεροποίηση των αποδόσεων κατά τη διάρκεια των εορτών, σύμφωνα με όσα εκτιμούν οι επενδυτές.

Οι τράπεζες αποτιμούν τα ομόλογα 3ετούς διάρκειας με απόδοση 3,68%, πάνω από τα αντίστοιχα γερμανικά, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Τα χρεόγραφα λαμβάνουν στήριξη από τους καταναλωτικούς λογαρισαμούς ενέργειας και θα αποδώσουν χρήματα στις εταιρείες κοινής ωφέλειας.

To deal αποτελούσε το πρώτο μέρος του προγράμματος ύψους 22 δις. ευρώ, το οποίο εγκαταλείφθηκε το Νοέμβριο, λόγω του έντονου volatility που επικρατούσε στις αγορές ομολόγων.

«Τα καλά νέα είναι ότι υπήρξε μία τοποθέτηση και ότι η απόδοση είναι αρκετά λογική, δεδεομένης της κατάστασης», σχολιάζει ο Ivan Comerma, διαχειριστής της Banc International Banca Mora. «Πολλοί traders εκτιμούν πως δεν υπάρχει καθόλου ζήτηση για την Ισπανία σε οποιοδήποτε επίπεδο, κι αυτό ακριβώς το γεγονός καταδεικνύει πως υπάρχει ζήτηση», προσθέτει.

Σύμφωνα με το Bloomberg, σκοπός του Πρωθυπουργού της Ισπανίας, Θαπατέρο, είναι να αποδείξει πως μπορεί να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της για το 2011.

Produced by