12
ΙΑΝ

Wall Street: Aέρα αισιοδοξίας "έφερε" η Ευρώπη(upd)


Ώθηση από το ράλι των ευρωαγορών και από το επιτυχημένο τεστ δανεισμού της Πορτογαλίας παίρνουν οι δείκτες της αμερικάνικης κεφαλαιαγοράς, ενώ μικρή επιρροή έχει η ανακοίνωση των στοιχείων της Μπεζ Βίβλου.

Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται κατά 0,78% στις 11.762 μονάδες ,ο S&P 500 σημειώνει άνοδο κατά 0,85% στις 1.285 μονάδες και ο Nasdaq 100 καταγράφει κέρδη κατά 0,65% στις 2.734 μονάδες.

Στο ταμπλό, πρωταγωνιστεί ο τραπεζικός κλάδος με την μετοχή της Bank of America και της JP Morgan Chase να σημειώνουν άνοδο κατά 1,7% και 2,1% αντίστοιχα.

Το 2011 θα είναι μια «αξιοπρεπής» χρονιά για τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, ενώ ο δείκτης –βαρόμετρο S&P 500 θα φτάσει τις 1.500 μονάδες φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs.Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, ανοδικά κατά 1,1% κινήθηκαν οι τιμές εισαγωγών τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, εξαιτίας της αύξησης στις τιμές καυσίμων. Οι τιμές για τα εισαγόμενα καύσιμα αυξήθηκαν κατά 4,1%, ενώ για τα υπόλοιπα προϊόντα σημείωσαν άνοδο 0,3%. Η άνοδος επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πτωτικά κινήθηκαν τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ,σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από αυτή που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 57 σεντς ή 0,6% στα 91,79 δολάρια ανά βαρέλι στις ηλεκτρονικές παραδόσεις της Νέας Υόρκης.
Η ΕΙΑ, ανακοίνωσε πως τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια ενώ οι εκτιμήσεις περίμεναν μείωση κατά 300.000 βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν άνοδο 5,1 εκατ. βαρέλια σε σχέση με τις προβλέψεις για άνοδο 2,9 εκατ. βαρέλια.


Σημάδια ανάκαμψης της αγοράς εργασίας εντοπίζει η Federal Reserve, σύμφωνα με το πρόσφατο report της για την κατάσταση της οικονομίας.

Σύμφωνα με την Μπεζ Βίβλο, «η αγορά εργασίας στις περισσότερες περιοχές σταθεροποιείται», ενώ υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες η οικονομία αναπτύχθηκε με σταθερό ρυθμό στο τέλος της χρονιάς, εξαιτίας της βελτίωσης της μεταποίησης, της λιανικής και των υπηρεσιών, εξαιρουμένων των χρηματοοικονομικών.
Produced by