13
ΙΑΝ

Παρέμβαση Φιγιόν για τη διάσωση του ευρώ


Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν θα ζητήσει από το Λονδίνο να υποστηρίξει μια εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για να διασωθεί το ευρώ, γράφει σήμερα η εφημερίδα Times του Λονδίνου.

Ο Φιγιόν δήλωσε στην εφημερίδα ότι κατά τις συνομιλίες που αναμένεται να έχει σήμερα στο Λονδίνο με το βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, θα επιμείνει στις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε για τη βρετανική οικονομία μια αποτυχία του ευρώ.

"Για να εδραιώσουμε το ευρώ, θα πρέπει να εναρμονίσουμε σταδιακά την οικονομική, φορολογική και κοινωνική μας πολιτική", πρόσθεσε ο γάλλος πρωθυπουργός σύμφωνα με τον οποίο "η Ευρώπη βρίσκεται σε μια ιστορική καμπή".

"Θα χρειαστεί να θέσουμε σε εφαρμογή ένα σύστημα οικονομικής διακυβέρνησης για την ευρωζώνη . Η Βρετανία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, την ίδια στιγμή όμως, η απόφαση που θα λάβουμε θα έχει μεγάλη σημασία γι΄αυτήν Βρετανία", υπογράμμισε ο Φιγιόν.

"Το ερώτημα είναι:Η Βρετανία θα είναι έτοιμη να δεχθεί ή να ενθαρρύνει μια μεγαλύτερη ολοκλήρωση της ευρωζώνης, ή θα είναι δύσπιστη και θα δημιουργήσει εμπόδια;", διερωτάται ο γάλλος πρωθυπουργός σύμφωνα με τον οποίο "θα ήταν καταστροφή για την ίδια τη Βρετανία μια αποτυχία του ευρώ", λόγω των σχέσεων της Βρετανίας με την ευρωπαϊκή αγορά.Produced by