14
ΙΑΝ

Αργό: Η ανεργία πιέζει τις τιμές των συμβολαίων


 Μικτές τάσεις επικρατούν στην αγορά πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία,με τους επενδυτές να ανησυχούν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας μετά την αύξηση της ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ,τη μεγαλύτερη καταναλώτρια σε πετρέλαιο χώρα.

Στις πρωινές συναλλαγές,η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου υποχωρούσε κατά 38 σεντς στα 91,02 δολάρια το βαρέλι.Αντιθέτως,το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραφε άνοδο κατά 24 σεντς στα 98,30 δολάρια το βαρέλι.

"Η αγορά ανησυχεί για τα αρνητικά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ" σημειώνει η Ονγκ Γι Λινγκ ,αναλύτρια της Phillip Futures.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ,την εβδομάδα 2-8 Ιανουαρίου η ανεργία στις ΗΠΑ έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Οκτωβρίου

Η Ονγκ Γι Λινγκ σημειώνει ότι οι αναλυτές αναμένουν και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ,που θα αποτελέσουν σημαντική ένδειξη για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας."Αν οι λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο καταγράψουν άνοδο,μπορεί να επανέλθει η αισιοδοξία στην αγορά και να ακολουθήσει αύξηση της τιμής του πετρελαίου",προσθέτει.

Στη Νέα Υόρκη,το αργό έκλεισε χθες με απώλειες 46 σεντς στα 91,40 δολάρια και στο Λονδίνο το Μπρεντ υποχώρησε κατά 6 σεντς στα 98,06 δολάρια το βαρέλι.

Produced by