14
ΙΑΝ

Wall: Αδύναμο ξεκίνημα προμηνύουν τα παράγωγα(upd)


Διευρύνουν τις απώλειές τους τα παράγωγα των δεικτών της αμερικάνικης κεφαλαιαγοράς, στον απόηχο των αποτελεσμάτων της Intel και μετά την ανακοίνωση των στοιχείων γαι τις λαινικές πωλήσεις και το δείκτη τιμών καταναλωτή.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η απόφαση της Κίνας για νέα αύξηση στα όρια για τα αποθεματικά των τραπεζών.

Στον S&P 500 τα παράγωγα υποχώρησαν κατά 6 μονάδες στις 1.276, όπως και στον Dow Jones Industrial Average κατά 46 μονάδες στις 11.637.
Στον Nasdaq 100 σημειώνουν πτώση  κατά 4 μονάδες στις 2.299.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, άνοδος 0,6% σημειώθηκε στις λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη μηνιαία άνοδο και οι οικονομολόγοι ανέμεναν μεγαλύτερη άνοδο 0,8%.  Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, η άνοδος ήταν 0,5%. Για όλο το 2010 οι λιανικές πωλήσεις είχαν ενισχυθεί κατά 6,6%.

Αύξηση κατά 0,5% σημειώθηκε στον δείκτη τιμών καταναλωτή τον Δεκέμβριο μετά από την άνοδο του 4,6% στις τιμές ενέργειας, η μεγαλύτερη άνοδος στις ενεργειακές τιμές τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με το Υπ.Εμπορίου.

Οι τιμές στα τρόφιμα ενισχύθηκαν κατά 0,1%. Ο δομικός δείκτης CPI, εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και των ενεργειακών τιμών, σημείωσε άνοδο κατά 0,1% τον Δεκέμβριο. Η αύξηση ήταν σύμφωνη με αυτή που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Το 2010 ο δείκτης CPI ενισχύθηκε κατά 1,5% και αναθεωρήθηκε ανοδικά από το χαμηλό ρεκόρ του 0,8%.

Επιταχύνθηκε κατά 0,8% η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο. Η άνοδος ήταν σε αντιστοιχία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αναμένονται τα στοιχεία για   την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τα επιχειρηματικά αποθέματα.
Produced by