14
ΙΑΝ

Σε υψηλά 30 μηνών η Wall Street(upd)


Με  κέρδη διαπραγματεύονται οι δείκτες της αμερικάνικης κεφαλαιαγοράς, στον απόηχο των αποτελεσμάτων της JP Morgan, που δίνουν ώθηση στον χρημτοπιστωτικό κλάδο και εξαιτίας των μακροοικονομικών στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή και τα αποθέματα.


Ο S&P 500 καταγράφει κέρδη κατά 0,57% στις 1.291 μονάδες , ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται κατά 0,47%στις 11.787 μονάδες και ο Nasdaq 100 σημειώνει άνοδο κατά 0,50% στις 2.748 μονάδες.


Στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Intel μετά τα καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα για το τέταρτο τρίμηνο και τις θετικές προβλέψεις για τις αρχές του 2011.


Επίσης τα βλέμματα είναι στραμμένα στην JP Morgan όπου ανακοίνωσε σήμετα τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της και τα οποία διαμορφώθηκαν στα 4,8 δις δολάρια ή $1,12 ανά μετοχή , ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Κέρδη 3,2% καταγράφει ο τίτλος της τράπεζας.

Η PNC Financial Services Group, η Morgan Stanley και η Wells Fargo ενισχύονται απο 2,4% έως 4,5%.


Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, άνοδος 0,6% σημειώθηκε στις λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη μηνιαία άνοδο και οι οικονομολόγοι ανέμεναν μεγαλύτερη άνοδο 0,8%. Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, η άνοδος ήταν 0,5%. Για όλο το 2010 οι λιανικές πωλήσεις είχαν ενισχυθεί κατά 6,6%.

Αύξηση κατά 0,5% σημειώθηκε στον δείκτη τιμών καταναλωτή τον Δεκέμβριο μετά από την άνοδο του 4,6% στις τιμές ενέργειας, η μεγαλύτερη άνοδος στις ενεργειακές τιμές τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με το Υπ.Εμπορίου.

Οι τιμές στα τρόφιμα ενισχύθηκαν κατά 0,1%. Ο δομικός δείκτης CPI, εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και των ενεργειακών τιμών, σημείωσε άνοδο κατά 0,1% τον Δεκέμβριο. Η αύξηση ήταν σύμφωνη με αυτή που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Το 2010 ο δείκτης CPI ενισχύθηκε κατά 1,5% και αναθεωρήθηκε ανοδικά από το χαμηλό ρεκόρ του 0,8%.

Παράλληλα, επιταχύνθηκε κατά 0,8% η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο. Η άνοδος ήταν σε αντιστοιχία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.


Απρόσμενη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημειώθηκε τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ.  Συγκεκριμένα, ο δείκτης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υποχώρησε στο 72,7 από το 75,2, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο στο 76.


Άνοδος κατά 0,2% σημειώθηκε στα επιχειρηματικά αποθέματα τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το Υπ.Εμπορίου. Η άνοδος ήταν μικρότερη από αυτή που έκαναν λόγο οι επενδυτές. Οι πωλήσεις στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 1,2%.
Produced by