17
ΙΑΝ

"Καμία χώρα δεν έχει ανάγκη το Ταμείο"


Καμία χώρα δεν έχει,προς το παρόν, ανάγκη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, διαβεβαίωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schauble.

Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα  Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε πως δεν πιστεύει ότι η Πορτογαλία , η Ισπανία, η Ιταλία ή το Βέλγιο έχουν αυτή τη στιγμή ανάγκη από βοήθεια, ούτε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια διάλυση της Ευρώπης.

« Καμία χώρα δεν πιέζεταινα προσφύγει στο ταμείο αυτό. Γιατί στη συνέχεια θα υπάρξουν αυστηροί όροι σε ό,τι αφορά την εθνική δημοσιονομική και οικονομική πολιτική της», υπογράμμισε.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη θέση του Βερολίνου, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει "απολύτως κανείς λόγος βραχυπρόθεσμα να συζητήσει" την αύξηση της βοήθειας προς τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες.

Ο Σόιμπλε επανέλαβε ωστόσο ότι δεν είναι αντίθετος σε μία συζήτηση "μεσοπρόθεσμα" για την μεταβολή των διαθεσίμων του Ταμείου.

"Δεν πρόκειται για διεύρυνση ή αύξηση, αλλά για τη διασφάλιση ότι το ποσό που αποφασίσθηκε τον Μάιο είναι πραγματικά διαθέσιμο", πρόσθεσε.
Produced by