17
ΙΑΝ

Αργό: Οριακές μεταβολές στα συμβόλαια


Μικτές τάσεις επικρατούν στην αγορά πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία με το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας να κινείται ολοταχώς προς τα 100 δολάρια το βαρέλι,καθώς η αγορά εμφανίζεται αισιόδοξη για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου υποχωρούσε οριακά κατά 2 σεντς στα 91,52 δολάρια το βαρέλι ενώ τοι Μπρεντ ήταν ενισχυμένο κατά 5 σεντς στα 98,43 δολάρια το βαρέλι.

"Κοντοπρόθεσμα οι προοπτικές για το αργό είναι να προσεγγίσει τα 100 δολάρια και οι επενδυτές αποφάσισαν να σπρώξουν τις τιμές προς τα πάνω" λέει ο Βίκτορ Σουμ ,αναλυτής της Purvin & Gertz στη Σιγκαπούρη και προσθέτει: "Πολλοί επενδυτές διαβλέπουν επιτάχυνση της ανάκαμψης στην παγκόσμια οικονομία και γι`αυτό βλέπουμε να αυξάνονται οι τιμές".

Ο ιρανός υπουργός Πετρελαίου,Μασούντ Μιρ Καζεμί,που προεδρεύει του ΟΠΕΚ χαρακτήρισε ρεαλιστικό στις παρούσες συνθήκες το ενδεχόμενο να φτάσει η τιμή του αργού τα 100 δολάρια το βαρέλι. " Η τιμή των 100 δολαρίων δεν είναι εξωπραγματική και αν γίνει κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ" τόνισε ο πρόεδρος του διεθνούς καρτέλ.

Την περασμένη Παρασκευή το αργό έκλεισε στη Νέα Υόρκη στα 91,54 δολάρια,ενισχυμένο κατά 14 σεντς .

Στο Λονδίνο ,το Μπρεντ έφτασε στη διάρκεια της συνεδρίασης μια ανάσα από τα 100 δολάρια (99,20 δολάρια) για να κλείσει τελικά στα 98,68,ενισχυμένο κατά 62 σεντς .

Produced by