17
ΙΑΝ

Τέλος εποχής στην Τυνησία


Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Τυνησίας, τρεις ημέρες μετά από την πτώση του πρώην προέδρου Μπεν Άλι, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Γανούσι.

Χθες, ο στρατός της Τυνησίας εισέβαλε στο προεδρικό μέγαρο στην Καρχηδόνα, όπου είχαν καταφύγει μέλη της προεδρικής φρουράς του Μπεν Άλι, σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

Μετά την πτώση του προέδρου Μπεν Αλι, πολλά επεισόδια βίας σημειώνονται τις νύχτες από ενόπλους πολιτοφύλακες σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στην Τύνιδα, τα οποία αποδίδονται σε ανθρώπους του πρώην προέδρου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας ανηψιός του έκπτωτου προέδρου της Τυνησίας, ο Καΐς Μπεν Αλι, συνελήφθη από το στρατό, στην πόλη Μσάκεν της κεντρικής χώρας, μαζί με δέκα ακόμα άτομα που "πυροβολούσαν αστυνομικά οχήματα".

Στο μεταξύ, το γαλλικό προξενείο στην Τύνιδα ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι ο Γάλλος φωτορεπόρτερ του πρακτορείου EPA, Λικά Μεμπρούκ Ντολέγκα, δεν είναι νεκρός σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί νωρίτερα, αλλά βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 32χρονος φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο που ερρίφθη από μικρή απόσταση, την Παρασκευή, στην Τύνιδα, ενώ κάλυπτε τις συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία.

Produced by