17
ΙΑΝ

Ισπανία: Στα ύψη το κόστος δανεισμού


Στην έκδοση κοινοπρακτικού 10ετούς ομολόγου προχωρά αυτή την εβδομάδα η Ισπανία, ενώ ακύρωσε δύο προγραμματισμένες εκδόσεις ομολόγων, λόγω της ανοδικής πορεία που καταγράφει το κόστος δανεισμού, αναφέρει το Bloomberg.

Όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείο Οικονομικών , η έκδοση θα αντικαταστήσει τις δύο δημοπρασίες που είχαν προσγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου.

Η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την εκτίναξη του κόστους δανεισμού καθώς προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές ότι είναι σε θέση να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα και να βοηθήσει τον τραπεζικό κλάδο της χώρας.

Το spread του 10ετούς ισπανικού ομολόγου σκαρφάλωσε σήμερα στις 236 μονάδες βάσης, έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund, από 230 μονάδες στις 14 Ιανουαρίου.

Διαχειριστές της έκδοσης θα είναι οι Barclays Capital, BBVA, BNP Paribas, Citigroup , Banco Santander και Societe Generale.

ΔΝΤ: Επίσκεψη "ρουτίνας"

Μία αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) βρίσκεται στην Ισπανία για λόγους ρουτίνας, ενώ η συζήτηση σχετικά με ένα σχέδιο βοήθειας προς την χώρα δεν έχει συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος.

"Μία ομάδα του ΔΝΤ ταξιδεύει σε διάφορες χώρες προκειμένου να προετοιμάσει την έκθεση για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στον κόσμο", η οποία θα δημοσιευτεί όπως κάθε έτος τον Απρίλιο, πριν από τις εαρινές συνόδους του ΔΝΤ, σημείωσε ο εκπρόσωπος σε μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το AFP.

"Η Ισπανία είναι μεταξύ των χωρών τις οποίες επισκέφθηκε η ομάδα. Η ομάδα δεν εξετάζει την οικονομική πολιτική της Ισπανίας" πρόσθεσε.


Produced by