18
ΙΑΝ

Ευρώ: Ενισχύεται εν μέσω φημών για αγορές ισπανικών ομολόγων από τη Ρωσία


Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με τους επενδυτές να είναι πεπεισμένοι ότι οι προσπάθειες επίλυσης της κρίσης στην Ευρωζώνη θα πιάσουν τόπο. Εν τω μεταξύ, η φημολογία για αγορά ισπανικών ομολόγων από τη Ρωσία, προσφέρει επιπλέον στήριξη στο κοινό νόμισμα.

Το ευρώ καταγράφει κέρδη για έκτη ημέρα την τελευταία εβδομάδα, μετά την απόφαση των ευρωπαίων αξιωματούχων να ενισχύσουν το δύκτυ προστασίας της ευρωζώνης και την απόφαση της Ισπανίας να εκδόσει κοινοπρακτικό ομόλογο ύψους 6 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, αποτελεσματική χαρακτηρίζει την πολιτική διαχείρισης της κρίσης στην Ευρωζώνη o Simon Derrickμ αναλυτής συναλλάγματος της Bank of New York Mellon, μιλώντας στο Bloomberg.

"Η σχετικά υγιής δημοπρασία ομολόγων στην Ισπανία, αποτελεί εκ νέου ένδειξη του γεγονότος ότι οι επενδυτές θεωρούν πως η Ευρωζώνη λειτουργεί ενωμένη», υπογράμμισε.

Αναλυτικά, το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1,3357 στο Λονδίνο, ενώ σημείωνε άνοδο 0,3% στα 110,23 γεν.

Kudrin: Δεν αγοράζουμε ισπανικά ομόλογα


Διέψευσε τα δημοσιεύματα που θέλουν τη χώρα του να σχεδιάζει την αγορά ισπανικών ομολόγων ο ρώσος υπουργός οικονομικών, Alexei Kudrin.

«Η Ρωσία θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση στην Ισπανία», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Μόσχα, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της El Pais.
Produced by