18
ΙΑΝ

BofA Merrill Lynch: Επιστροφή στο ρίσκο


Έχει ανοίξει η όρεξη για μετοχές παγκοσμίως, η οποία φτάνει σε υψηλά τρεισήμισι ετών, καθώς οι επενδυτές βλέπουν βελτίωση της οικονομικής ανάκαμψης και άνοδο του πληθωρισμού, ενώ το ενδεχόμενο της αύξησης των επιτοκίων είναι μακρινό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merrill Lynch το 55% των ερωτηθέντων τηρεί overweight στάση στις μετοχές παγκοσμίως. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 2007 και για άνοδο κατά 40% από την έρευνα του Δεκεμβρίου.

Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να αυξάνονται, με το 72% των fund managers να αναμένει άνοδο του πληθωρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο το 2011, ένδειξη που αποτελεί την υψηλότερη σε διάστημα έξι ετών.

Την ίδια στιγμή η αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve αναβάλλεται για αργότερα, κατά το 2012.

«Όλα εξαρτώνται από το τι προσπαθούν να πετύχουν οι κεντρικές τράπεζες», δήλωσε ο Gary Baker, επικεφαλής του τμήματος ευρωπαϊκών μετοχών της Bank of America Merrill Lynch Global Research.

Ο συνδυασμός του βελτιωμένου οικονομικού outlook, με την άνοδο του πληθωρισμού, της μακροπρόθεσμης αύξησης των επιτοκίων ωθεί τους επενδυτές στην αύξηση της έκθεσης τους στις μετοχές, κατά τον Baker, «ειδικά όταν οι επενδυτές έχουν σταματήσει να πολεμούν τη Fed».

Produced by