19
ΙΑΝ

Προβάδισμα Weber στην κούρσα της διαδοχής


Έδαφος φαίνεται πως κερδίζει η υποψηφιότητα του Axel Weber για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς ανακοινώθηκε πως δύο αξιωματούχοι από τη Σλοβακία η το Βέλγιο, θα λάβουν μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, χωρίς να μπαίνουν στην κούρσα διαδοχής για τη θέση του επικεφαλής.

«Προς το παρόν δεν μπορώ να βρω ένα αξιόπιστο αντίπαλο που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον επικεφαλής της Bundesbank, ή θα αποτελούσε την εναλλακτική πρόταση», σχολιάζει στο Bloomberg, ο Jean Pisani-Ferry, πρώην οικονομικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης και διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου Bruegel.

Παρασκηνιακά άλλωστε, η καμπάνια για την προεδρία της ΕΚΤ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, παράλληλα με τις προσπάθειες αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης που πλήττει την ευρωζώνη .

Ο Weber ωστόσο, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την "κατάρα" του να γίνει ο πρώτος Γερμανός που καταλαμβάνει ι μια κορυφαία θέση στην Ε.Ε από τον Walter Hallstein, ο οποίος ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την περίοδο 1958 - 1967.
Produced by