19
ΙΑΝ

Αφοσιωμένη στο ευρώ


 Η Γερμανία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ευρώ, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Stern που θα δημοσιευθεί αύριο.

Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι "δεν θα επιστρέψουμε στο γερμανικό μάρκο" και ότι η Γερμανία είναι αφοσιωμένη στο ευρώ "και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει ένα σταθερό ευρώ".

Η γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι τίθεται υπέρ μίας βελτίωσης της συνεργασίας των χωρών της ευρωζώνης "όσον αφορά πιο κοινές πολιτικές σε φορολογικά και κοινωνικά θέματα, στην εργατική νομοθεσία και την εξέλιξη των μισθών στο δημόσιο τομεα. Πρέπει να συντονιστούμε (...) για να ανατρέψουμε τις ενίοτε σημαντικές ασυμφωνίες".

"Τώρα είμαστε αντιμέτωποι με το ερώτημα: πρέπει οι 17 χώρες της ευρωζώνης να εργαστούν πιο στενά η μία με την άλλη; Λέω 'ναι', αλλά όχι αποκλειστικά. Οσα συμφωνούμε πρέπει να είναι ανοιχτά και για όλους όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν", επεσήμανε η Μέρκελ.

Εξάλλου η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι είναι αντίθετη στη διαίρεση της ευρωζώνης σε έναν δυνατό βορρά και έναν αδύνομο νότο.

"Δεν θα συμβεί με εμένα. Μιλώντας για τη Γερμανία λέω ξεκάθαρα όχι. Εξάλλου η κατάσταση δεν είναι τόσο "άσπρο-μαύρο", υπογράμμισε.

Η Μέρκελ επεσήμανε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις ανησυχίες του κόσμου για τη νομισματική σταθερότητα, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένη "ότι εμείς στη Γερμανία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα".

Produced by