20
ΙΑΝ

Στις ευρωαγορές η σκυτάλη της πτώσης


Την σκυτάλη της πτώσης από τις αγορές της Ασίας, παρέλαβε η Ευρώπη, με τις τράπεζες και τον κλάδο εξόρυξης να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων, εν μέσω ανησυχίας για τις επόμενες κινήσεις της Κίνας στον αγώνα της για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρούσε 1,29% στις 5.899 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωνε πτώση 0,38% στις 7.055 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραφε άνοδο 0,13% στις 3.981 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρούσε 0,1% στις 282,41 μονάδες, στο Λονδίνο, με τρεις μετοχές να υποχωρούν για κάθε δύο που ενισχύονται.

«Τα στοιχεία από την Κίνα επηρεάζουν αρνητικά τις αγορές, καθώς εξέλαβαν αρνητικά την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης, εξέλιξη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο επιθετική νομισματική πολιτική», σχολιάζει ο Jonathan Sudaria, trader της London Capital Group.

«Βουτιά» 9,6% σημειώνει η μετοχή της EasyJet, καθώς ανακοίνωσε πως αναμένει διπλασιασμό των ζημιών στο α΄εξάμηνο λόγω της αύξησης στις τιμές των καυσίμων.

Με ρυθμό 9,8% αναπτύχθηκε η οικονομία της Κίνας στο δ΄τρίμηνο, ενώ ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 4,6% το Δεκέμβριο από 5,1% το Νοέμβριο.

Produced by