20
ΙΑΝ

«Φοβίζει» τη Wall ο κόκκινος δράκος(upd)


Περιορίζονται οι απώλειες που προκαλούν οι ανησυχίες για την άνοδο του πληθωρισμού στην Κίνα, στην  αμερικάνικη κεφαλαιαγορά, η οποία αντιδρά θετικά στα μακροοικονομικά στοιχεία.

Οι φόβοι για αύξηση των επιτοκίων στη χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου επηρεάζει αρνητικά τις τιμές των εμπορευμάτων.

Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται οριακά 0,02% στις 11.830 μονάδες, ενώ  ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,07% στις 1.281 μονάδες και ο Nasdaq 100 σημειώνει πτώση 0,73% στις 2.705 μονάδες.

«Η αγορά κινήθηκε ανοδικά, γιαυτό και μπορεί να σημειωθεί μια παύση σε αυτά τα επίπεδα», αναφέρει manager της Irvington Security Global Investors.


Όσον αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα, ενισχύθηκε η κερδοφορία της Morgan Stanley στο τέταρτο τρίμηνο του 2010. Ειδικότερα, τα κέρδη διευρύνθηκαν στα $867 εκ. ή 41 σεντς ανά μετοχή, από τα $460 εκ. 'η 29 σεντς που ήταν κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Η μετοχή της τράπεζας ενισχύεται κατά 4%.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, πτωτικά κατά 37.000 στις 404.000 κινήθηκαν οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα για λογαριασμό του MarketWatch ανέμεναν μικρότερη πτώση στις 420.000. 

Άνοδο 1% σημείωσε ο δείκτης των δεικτών τον Δεκέμβριο. «Γενικότερα, η οικονομική δραστηριότητα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το 2011», δήλωσε ο Ken Goldstein, οικονομολόγος του Conference Board. Οι έξι από τους δέκα δείκτες κινήθηκαν ανοδικά.

Παράλληλα, «βουτιά» σημειώθηκε στη μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. Ο δείκτης Philly Fed υποχώρησε στο 19,3 από το 20,8 του Δεκεμβρίου.  Η πτώση ήταν ελαφρώς μικρότερη από την αναμενόμενη.


Άνοδος κατά 12,3% καταγράφηκε στις τιμές υπαρχουσών κατοικιών τον Δεκέμβριο ανακουφίζοντας την αγορά ακινήτων από το κύμα κατασχέσεων και την πτώση τιμών.

Η Εθνική Ένωση Μεσιτών ανακοίνωσε πως οι τιμές υπαρχουσών κατοικιών αυξήθηκαν από τον Νοέμβριο στα 5,28 εκατομμύρια, ενώ οι οικονομολόγοι στο MarketWatch εκτίμησαν 4.88 εκατομμύρια. Οι οικονομολόγοι τονίζουν πως η βελτιωμένη οικονομία έχει ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.Produced by