21
ΙΑΝ

ΗΠΑ: Ο CEO της GE επικεφαλής σύμβουλος για την ανάπτυξη


 Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διόρισε σήμερα τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της General Electric Co.Τζέφρι 'Ιμελτ επικεφαλής του νέου συμβουλευτικού σώματος με στόχο την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης μέσω επιχειρησιακών επενδύσεων, ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Το νέο σώμα, το "Προεδρικό Συμβούλιο για τις Θέσεις Εργασίας και την Ανταγωνιστικότητα" θα εργαστεί με στόχο την εξεύρεση τρόπου ώστε οι επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν και να επενδύουν στην ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

"Η εμπειρία του Τζεφ 'Ιμελτ στην GE και το ότι κατανοεί τον ουσιαστικό ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της αμερικανικής ανταγωνιστικότητας, τον καθιστά κατάλληλο να αντιμετωπίσει την πρόκληση και να ηγηθεί του νέου αυτού συμβουλίου", επισημαίνει ο πρόεδρος Ομπάμα στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο Ομπάμα είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του πρώην προέδρου της Fed Πολ Βόλκερ από την ηγεσία του συμβουλευτικού σώματος του Λευκού Οίκου για την οικονομική πολιτική .

Produced by