21
ΙΑΝ

"Καταλύτης" τα τρίμηνα για τη Wall(upd)


Τα εταιρικά αποτελέσματα των κολοσσών δίνουν το στίγμα στη σημερινή συνεδρίαση της αμερικάνικης κεφαλαιαγοράς η οποία κινείται σε σταθερά ανοδική πορεία, πλην του Nasdaq που "γύρισε" σε αρνητικό έδαφος.

Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται κατά 0,46% στις 11.877 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,37% στις 1.285 μονάδες και ο Nasdaq 100 καταγράφει απώλειες 0,18% στις 2.699 μονάδες.

«Αρχικά δεν μας ενδιέφεραν και πολύ τα εταιρικά, αλλά τώρα είναι αυτά που καθοδηγούν την αγορά», σύμφωνα με τον Jamie Cox, συνέταιρο στην Harris Financial Group, ο οποίος προσέθεσε πως «πολλοί CEOs βγαίνουν από τα καβούκια τους για να πουν πως τα πράγματα δεν είναι πλέον τόσο άσχημα».

Μπορεί η Bank of America να εμφάνισε απώλειες για το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, αλλά την αγορά στηρίζουν αυτά της General Electric και της Google.

Ειδικότερα, απώλειες στα $1.2 δις ή 16 σεντς ανά μετοχή εμφάνισε η Bank of America στο τέταρτο τρίμηνο. Στον αντίποδα, στα $4,54 δις ή 42 σεντς ανά μετοχή ενισχύθηκαν τα καθαρά κέρδη τριμήνου της General Electric, από τα $3,01 δις ή 28 σεντς ανά μετοχή που ήταν το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 32 σεντς ανά μετοχή.

Παράλληλα, η Google ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Το δολάριο βρίσκεται σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων έναντι του ευρώ, διαμορφούμενο στα $1,3495/ευρώ στο Λονδίνο, από $1,3473 χθες στη Νέα Υόρκη
Produced by