24
ΙΑΝ

Αγοραστής στο Χ.Α. δηλώνει η Morgan


Αγοραστής στα χρηματιστήρια της περιφερειακής Ευρώπης, δηλώνει, η Μorgan Stanley. Για το Χ.Α. ο οίκος εκτιμά πως διαπραγματεύεται με discount 61% έναντι του μέσου όρου.

Στη σχετική ανάλυση ο αμερικανικός οίκος επισημαίνει πως τα χρηματιστήρια του Νότου εμφανίζουν τις φθηνότερες αποτιμήσεις στον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Morgan Stanley το ελληνικό διαπραγματεύεται με Shiller P/E μόλις 5,5, δηλαδή σε discount 61% έναντι του μέσου όρου από το 1990, στο 13,9.

Oι αναλυτές εκτιμούν πως καθώς οι αποτιμήσεις και η ψυχολογία βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, κάθε θετική εξέλιξη σε μακροοικονομικό ή μικροοικονομικό επίπεδο στις περιφερειακές οικονομίες και επιχειρήσεις, θα μπορούσε,να οδηγήσει τα χρηματιστήρια της περιοχής σε σημαντική υπεραπόδοση.

Στη λίστα με τις 5 top επιλογές από την περιφερειακή Ευρώπη η Μorgan Stanley συγκαταλέγει τις μετοχές των ΟΤΕ και τις ENEL, Parmalat, Repsol και Telefonica.

Για τον ΟΤΕ οι αναλυτές σημειώνουν πως προσφέρει τα σημαντικότερα περιθώρια ανόδου στον ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό κλάδο και αναμένουν τη μετοχή να ενισχυθεί σημαντικά εάν υπάρξει περαιτέρω σταθεροποίηση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Η Morgan Stanley διαπιστώνει ότι ο προϋπολογισμός κινείται σύμφωνα με τους στόχους του μνημονίου, ενώ κρίνει θετικά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Μάλιστα ο οίκος θεωρεί πως οι διαρθρωτικές αλλαγές να αναμένεται να φέρουν ανάπτυξη κάποια στιγμή μέσα στο 2012.

Στις πιο ελκυστικές μετοχές της περιφερειακής Ευρώπης η Morgan Stanley περιλαμβάνει τις μετοχές των ΟΠΑΠ , ΔΕΗ, Motor Oil, Βιοχάλκο, Εθνική Τράπεζα, ΕΛΠΕ, Jumbo και Intralot
Produced by