25
ΙΑΝ

Ευρωαγορές: Στην πτώση λόγω macro- τραπεζών


Επιβαρυντικά λειτούργησαν για τις ευρωαγορές η απρόσμενη συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας αλλά και η ανακοίνωση του σχεδίου για τις ισπανικές τράπεζες.


Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,44% στις 5.917 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε απώλειες 0,12% στις 7.059 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,34% στις 4.019 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,7% στις 280,10 μονάδες στο Λονδίνο.

Στα ταμπλό, η Lloyds υποχώρησε 2,9%, όπως και η Banco Santander κατά 3,1%, μετά την αυστηροποίηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων των τραπεζών.

Η Siemens , τερμάτισε με πτώση 0,3%. Η εταιρία σημείωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, κυρίως λόγω της βοήθειας από τις αναδυόμενες αγορές


Παράλληλα, σημαντική πτώση κατέγραψε το κόστος δανεισμού της Ισπανίας, ‘όπως αποδείχθηκε στη σημερινή δημοπρασία έντοκων τίτλων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας, όπου συγκεντρώθηκαν 2,2 δις ευρώ. Η ζήτηση υπερκαλύφθηκε κατά 5 φορές κα το επιτόκιο για τα τρίμηνα γραμμάτια υποχώρησε στο 0,9% από το 1,8% της προηγούμενης δημοπρασίας. Όσον αφορά τα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας, το επιτόκιο υποχώρησε στο 1,8% από το 2,6% που ήταν τον περασμένο μήνα στην ανάλογη έκδοση.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, απρόσμενη συρρίκνωση κατά 0,5% κατέγραψε το ΑΕΠ της Βρετανίας στο δ΄τρίμηνο, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής.

Σε σχέση με πέρυσι, το ΑΕΠ ενισχύθηκε 1,7%. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ενίσχυση του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση κατά 0,4% και 2,6% σε ετήσια.
Produced by