26
ΙΑΝ

Ανεβάζουν στροφές οι ευρωαγορές(upd)


Σημαντικά κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα , ο οποίος προανήγγειλε μείωση των εσωτερικών δαπανών και χαμηλότερη φορολογία για τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στις αποψινές ανακοινώσεις από τη Νομισματική Επιτροπή της Federal Reserve, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασής της.

Στο Λονδίνο ο FTSE κερδίζει 1,20% στις 5.988 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,88% στις 4.054 μονάδες, και στη Φρανκφούρτη ο DAX διαμορφώνεται στις 7.132 μονάδες με άνοδο 1,03%.

Στα ταμπλό άλμα 5% σημειώνει στις Βρυξέλλες η Umicore, ενώ στον αντίποδα «βουτιά 14% καταγράφει η Heritage Oil στο Λονδίνο. Στη Μαδρίτη η μετοχή της Banco Santander κερδίζει1,1%,.

Γερμανία: Με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και 29 χρόνια η αύξηση στις τιμές εισαγωγών

Με τον ταχύτερο ετήσιο ρυθμό των τελευταίων 29 ετών αυξήθηκαν οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία το Δεκέμβριο, λόγω της αύξησης του κόστους στα βασικά εμπορεύματα, όπως το πετρέλαιο και τα μέταλλα.

Ειδικότερα, ο πληθωριστικός δείκτης τιμών εισαγωγών ενισχύθηκε με ρυθμό 12%, με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Οκτώβριο του 1981, έναντι 10% το Νοέμβριο.

Οι οικονομολόγοι, προέβλεπαν ενίσχυση του δείκτη κατά 10,8%.

Produced by