26
ΙΑΝ

Κέρδη στις ευρωαγορές


Κέρδη κατέγραψαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αναμένοντας τις ανακοινώσεις της Federal Reserve για τη νομισματική πολιτική .

Στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύθηκε 0,87% στις 5.969 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC κατέγραψε κέρδη 0,73% στις 4.049 μονάδες, και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,97% στις 7.127 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε ράλι 0,9% στις 282,53 μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα εβδομάδας.

Στα ταμπλό, η Umicore ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο μετά την αναβάθμιση της σύστασης της UBS για τη μετοχή.

Στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, η Porche και η Renault κινήθηκαν ανοδικά.

«Αναμένουμε την αναγνώριση της βελτίωση της οικονομίας των ΗΠΑ στη δήλωση της FOMC », αναφέρει αναλυτής της Standard Chartered.

Γερμανία: Με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και 29 χρόνια η αύξηση στις τιμές εισαγωγών

Με τον ταχύτερο ετήσιο ρυθμό των τελευταίων 29 ετών αυξήθηκαν οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία το Δεκέμβριο, λόγω της αύξησης του κόστους στα βασικά εμπορεύματα, όπως το πετρέλαιο και τα μέταλλα.

Ειδικότερα, ο πληθωριστικός δείκτης τιμών εισαγωγών ενισχύθηκε με ρυθμό 12%, με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Οκτώβριο του 1981, έναντι 10% το Νοέμβριο.

Οι οικονομολόγοι, προέβλεπαν ενίσχυση του δείκτη κατά 10,8%.
Produced by