27
ΙΑΝ

Στα 500 εκ. ευρώ οι εκτιμώμενες επενδύσεις σε εμπορικά κτίρια το 2011


 Στο ποσό των 500 εκ. ευρώ εκτιμάται το επενδυμένο κεφάλαιο που θα εισρεύσει στη ρουμανική αγορά το 2011 με "κατεύθυνση" τα εμπορικά κτίρια, επισημαίνεται σε έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία DTZ Echinox Investments.

Η εκτιμώμενη αξία των επενδύσεων στα εμπορικά κτίρια είναι -σε περίπτωση που το επενδυμένο ποσό διαμορφωθεί στα 500 εκ. ευρώ- κατά 138% υψηλότερη έναντι του 2009, προστίθεται στην ίδια έρευνα.

Το 2010 χαρακτηρίζεται ως έτος με αρκετά "πλήγματα" για τη ρουμανική αγορά ακινήτων και αυτό διότι έφερε στην "επιφάνεια" μεγάλο αριθμό προβληματικών ακινήτων. Παρόλα αυτά, η αγορά ανέκτησε τη χαμένη "εμπιστοσύνη" των επενδυτών μέχρι το τέλος του 2010, επισημαίνεται.

Σε περίπτωση που οι επενδύσεις σε εμπορικά κτίρια, το 2011, κυμανθούν από 400 μέχρι 500 εκ. ευρώ, τότε, οι παράγοντες της αγοράς αναφέρονται σε αύξηση από 30% έως 60%, έναντι του 2010.

Ο μεγαλύτερος όγκος των εμπορικών κτιρίων που χαρακτηρίζονται "προβληματικά" ανήκει σε λιανέμπορους που δεν έχουν, πλέον, τη δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων που έλαβαν από τις εμπορικές τράπεζες και επαναδιαπραγματεύονται τους όρους των δανειοδοτικών συμφωνιών.

Οι περιοχές στις οποίες "εντοπίζονται" τα προβληματικά κτίρια είναι στα προάστια του Βουκουρεστίου, δήλωσε ο διευθυντής της DTZ Echinox Investments Κρίστιαν Ουστινέσκου, στη διάρκεια της παρουσίασης των ευρημάτων της έρευνας.

Produced by