27
ΙΑΝ

Wall: Αρνητικό άνοιγμα προμηνύουν τα futures λόγω macro


Πτωτικές κινήσεις καταγράφουν τα παράγωγα της αμερικάνικης κεφαλαιαγοράς λόγω των ανακοινώσεων των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας και των παραγγελιών διαρκών αγαθών.

Στον Dow Jones Industrial Average τα παράγωγα υποχωρούν  κατά 6 μονάδες στις 11.930 μονάδες, στον S&P 500 σημειώνουν άνοδο μόλις 2,3 μονάδες και στον Nasdaq 100 καταγράφουν πτώση κατά 0,75 μονάδες στις 2.317 μονάδες.

Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας προχώρησε η Standard & Poor’s, σε ΑΑ- από ΑΑ, ενώ επαναβεβαίωσε τις βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις στο Α-1+.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, ενισχύθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την τελευταία εβδομάδα κατά 51.000 στις 454.000, σύμφωνα με το Υπ.Εργασίας.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν τα επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιανουαρίου να σημειώσουν άνοδο στις 408.000 αναθεωρημένες από τις 403.000 που ήταν μια εβδομάδα πριν. 

Υποχώρησαν κατά 2,5% οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Υπ. Εμπορίου, καθώς σημειώθηκε ασθενέστερη ζήτηση για τα αεροσκάφη, τα οχήματα, τους υπολογιστές και τα μηχανήματα.


Εξαιρουμένων των μεταφορών οι παραγγελίες σημείωσαν αύξηση κατά 0,5%. Η μείωση ήταν μη αναμενόμενη. Οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για άνοδο στις παραγγελίες διαρκών αγαθών κατά 1,4%. Πρόκειται για την τέταρτη πτώση μέσα στο τελευταίο πεντάμηνο. Οι παραγγελίες των μεταφορών σημείωσαν την μεγαλύτερη πτώση κατά 12,8%.


Επίσης, αναμένονται ακόμη οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών.
Produced by