31
ΙΑΝ

Δεν τα "καταφέρνουν" οι ευρωαγορές


Επιστρέφουν οι ανησυχίες απο τις εξελίξεις στην Αίγυπτο στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά απο μια προσπάθεια ανόδου που σημειώθηκε χάρη στα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες και τα εισόδήματα στις ΗΠΑ.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,27% στις 5.865 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,35% στις 7.077 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες  0,03% στις 4.001 μονάδες.

Στα ταμπλό, η μετοχή της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Aegon, διαπραγματεύεται στο -2% μετά την υποβάθμισή της από τη Societe Generale. Η Deutsche Bank, υποχωρεί 0,5% στη Φρανκφούρτη. Αντίθετα, άλμα 2,2% σημειώνει η Ryanair στο Λονδίνο, ενώ ράλι 2,8% σημειώνει η μετοχή της Carrefour στο Παρίσι.

Ευρωζώνη: Στο 2,4% ο πληθωρισμός

Στο 2,4% ενισχύθηκαν οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.

Ο πληθωρισμός ενισχύθηκε από το 2,2% του Δεκεμβρίου και παραμένει πάνω από το στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό μόλις κάτω από το 2%. Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μετά την ανακοίνωση, το ευρώ διεύρυνε τα κέρδη του στο 0,3% και τα $1,3653.

Γερμανία: Πτώση στις λιανικές πωλήσεις

Πτώση 0,3% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία το Δεκέμβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

«Με μόλις ένα μήνα ανάπτυξης, οι λιανικές πωλήσεις ακολουθούν μια πτωτική τάση από τον Αύγουστο», σχολιάζει ο Carsten Brzeski, οικονομολόγος της ING Belgium.
Produced by