31
ΙΑΝ

"Τούρμπο" οι χρηματοοικονομικές μετοχές


Προς τον καλύτερο Ιανουάριο της τελευταίας δεκαετίας και πλέον, οδεύουν οι ευρωπαϊκές χρηματοοικονομικές μετοχές, με τους επενδυτές να ποντάρουν ότι οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. θα συνεχίσουν να στηρίζουν τα υπερχρεωμένα κράτη της ευρωζώνης και θα διαφυλάξουν τη νομισματική ένωση.

Από τις αρχές του μήνα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 των ασφαλιστικών εταιρειών, έχει καταγράψει κέρδη 10%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχει ενισχυθεί 8,8%. Ο συνολικός δείκτης έχει κερδίσει 1,7%.

«Υπάρχει μια δέσμευση για λύση των προβλημάτων που αφορούν τη δημοσιονομική κρίση», σχολιάζει στο πρακτορείο Bloomberg, ο διαχειριστής Patrick Lemmens, της Robeco Group. «Οι ανησυχίες έχουν περιοριστεί σημαντικά», υπογραμμίζει.

Το τραπεζικού ράλι ηγήθηκαν ιδρύματα, όπως οι Bankinter και Banco Sabadell από την Ισπανία, Intesa Sanpaola και Unicredit από την Ισπανία και η γαλλική Societe Generale.

Το 2010, σημειώνει το Bloomberg, κυρίως οι ισπανικές και οι ιταλικές τράπεζες είχαν καταγράψει ισχυρές απώλειες εν μέσω της δίνης δημοσιονομικών προβλημάτων που έπληττε την ευρωζώνη .

Προς το παρόν τουλάχιστον, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν καταφέρει να κατευνάσουν τους φόβους, όπως εκτιμά το ίδιο το επενδυτικό κοινό.

Produced by