31
ΙΑΝ

Ξεπερνούν το ΑΕΠ 6 χωρών τα κέρδη του Paulson!


Η κρίση φαίνεται πως ταιριάζει στον διάσημο διαχειριστή John Paulson, ο οποίος το 2010 έγινε πλουσιότερος κατά 5 δισ. δολάρια , ξεπερνώντας ακόμα ακόμα και το ρεκόρ της χρονιάς που είχε καταγράψει το 2007 μετά τις short τοποθετήσεις του στα στεγαστικά δάνεια.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Wall Street Journal, το εισόδημα του διάσημου διαχειριστή, ξεπερνά το ΑΕΠ έξι αφρικανικών χωρών όπως η Σιέρα Λεόνε, η Λιβερία και η Ζιμπάμπουε, γεγονός που μάλλον προκαλεί αλγεινή εντύπωση, δεδομένης και της αναταραχής που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα αραβικά κράτη της μαύρης ηπείρου.

Άλλωστε, το 2010 ήταν μια εξαιρετικά επικερδής χρονιά και για άλλους διαχειριστές των hedge funds, με τον David Tepper, ιδρυτή της Appaloosa Management και τον Ray Dalio, επικεφαλής της Bridgewater Associates να κερδίζουν μεταξύ 2 και 3 δισ. δολαρίων.Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και ο James Simons, ιδρυτής της Renaissance Technologies.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τα 5 δισ. δολάρια που έβγαλε ο Paulson, ένα μέρος εκτιμάται ότι προήλθε από το 20% που κρατούν τα hedge funds του από τα συνολικά κέρδη που πετυχαίνουν για λογαριασμό των πελατών τους.

Ο Paulson έκανε επιθετικές τοποθετήσεις στην άνοδο του χρυσού το 2010, με τα κέρδη του να είναι τόσο υψηλά, ώστε πλέον τα hedge funds του διαχειρίζονται ποσό που ξεπερνά τα 30 δις. δολάρια!
Produced by