31
ΙΑΝ

Der Spiegel: Στη Σύνοδο το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας


 "Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας" προωθεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ , σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel , το οποίο αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στη Σύνοδο Κορυφής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κ. Μέρκελ είναι αποφασισμένη να προωθήσει στενότερη συνεργασία των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στους τομείς των συντάξεων, των μισθών και της φορολογίας επιχειρήσεων, ενώ και κατά τη συνάντηση Μέρκελ - Μπαρόζο στο Μέζεμπεργκ την περασμένη Τρίτη, συζητήθηκε το θέμα αυτό.


Στόχος του συμφώνου είναι να ενταθεί η αλληλεξάρτηση της δημοσιονομικής, οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να αμβλυνθούν οι μεταξύ τους αποκλίσεις.

Κατά το Spiegel, η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί θα παρουσιάσουν το γενικό περίγραμμα του "Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας" στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Παρασκευή 04.02.11, παρά το ότι δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα της συνόδου.

Αφού ακολουθήσει "άτυπη και εμπιστευτική ανταλλαγή απόψεων των 27 ευρωπαίων ηγετών στη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος", Γαλλία και η Γερμανία θα επεξεργαστούν στη συνέχεια τις λεπτομέρειες του σχεδίου, το οποίο θα τεθεί στο εαρινό Συμβούλιο κορυφής της ΕΕ το Μάρτιο.
Produced by