31
ΙΑΝ

Αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές


Στη σκιά των ανησυχιών για την κατάσταση στην Αίγυπτο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές του κλάδου αερογραμμών στην πτώση.


Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,31% στις 5.862 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,36% στις 7.077 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,08% στις 4.005 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,1% στις 280,49 μονάδες.

«Οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Αίγυπτο είναι μια καλή δικαιολογία για κατοχύρωση κερδών», σχολίασε ο Cameron Peacock, αναλυτής αγορών της IG Markets.
Στα ταμπλό, η Consolidated Airlines Group SA και η Deutsche Lufthansa υποχώρησαν περισσότερο από 1%.
Οι Thomas Cook TUI Travel σημείωσαν πτώση 3,1% και 2,6% αντίστοιχα.

Ευρωζώνη: Στο 2,4% ο πληθωρισμός

Στο 2,4% ενισχύθηκαν οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.

Ο πληθωρισμός ενισχύθηκε από το 2,2% του Δεκεμβρίου και παραμένει πάνω από το στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό μόλις κάτω από το 2%. Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μετά την ανακοίνωση, το ευρώ διεύρυνε τα κέρδη του στο 0,3% και τα $1,3653.

Γερμανία: Πτώση στις λιανικές πωλήσεις

Πτώση 0,3% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία το Δεκέμβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

«Με μόλις ένα μήνα ανάπτυξης, οι λιανικές πωλήσεις ακολουθούν μια πτωτική τάση από τον Αύγουστο», σχολιάζει ο Carsten Brzeski, οικονομολόγος της ING Belgium.

Produced by