01
ΦΕΒ

Επιφυλακτική άνοδος στις αγορές της Ασίας


Άνοδο για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ημερών καταγράφουν οι δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, με τα βελτιωμένα εταιρικά αποτελέσματα και τις υψηλότερες τιμές σε αργό και μέταλλα, να προσφέρουν στήριξη στις αγορές. Στο καλό κλίμα συνετέλεσε και η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Ωστόσο το επενδυτικό κοινό παραμένει επιφυλακτικό, όσο συνεχίζονται οι ταραχές στην Αίγυπτο και παραμένει ο φόβος για μετάδοση των αντιδράσεων και σε άλλες αραβικές χώρες.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,36% στις 10.257 μονάδες, ο Hang Seng ενισχυόταν 0,13% στις 23.447 μονάδες και στην Κίνα ο Shanghai Composite Index, κατέγραφε κέρδη 0,30% στις 2.931 μονάδες.

Άλμα 1,6% σημειώνει η μετοχή της Honda Motor, Στο +2,7% διαπραγματεύεται η μετοχή της Hitachi, ενώ η BHP Billiton ενισχυόταν 1,1%.

Άνοδο 0,5% σημείωνε ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού στις 137,13 μονάδες στο Τόκιο, με περίπου τέσσερις μετοχές να ενισχύονται για κάθε τρεις που υποχωρούσαν.

Κλειστές θα παραμείνουν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι αγορές σε Ταιβάν και Βιετνάμ λόγω αργίας, ενώ τα χρηματιστήρια σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Νότια Κορέα θα κλείσουν στη μέση της εβδομάδας.
Produced by