01
ΦΕΒ

Ριμπάουντ στις ευρωαγορές(upd)


Ριμπάουντ καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς κατευνάζονται οι φόβοι σχετικά με τις αναταραχές που επικρατούν στην Αίγυπτο. Πρωταγωνιστές της ανόδου αναδεικνύονται οι τράπεζες και ο κλάδος εξόρυξης, σημειώνοντας σημαντικά κέρδη.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κέρδιζε 1,09% στις 5.927 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχυόταν 0,95% στις 7.144 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40, διαπραγματευόταν στο +0,88% στις 4.040 μονάδες.

Άνοδο 1,6% σημειώνει η μετοχή της Renault στο Παρίσι, ενώ στον αντίποδα πτώση 0,8% καταγράφει η BP καθώς τα λειτουργικά της κέρδη, δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Βουτιά» 54% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank στο δ΄τρίμηνο, κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους εξαγορών.

Αναλυτικά, τα κέρδη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, υποχώρησαν στα 600 εκατ. ευρώ από 1,3 δις. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα καθαρά κέρδη στα 785 εκατ. ευρώ.

Στα 7,4 δις. ευρώ ενισχύθηκαν τα έσοδα της τράπεζας, έναντι 5,5 δις. ευρώ πέρυσι.

Απρόσμενη ενίσχυση της μεταποίησης στην ευρωζώνη , σε επίπεδα ρεκόρ στη Βρετανία

Αναπτύχθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της ευρωζώνης τον Ιανουάριο, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων εννέα μηνών.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI, σημείωσε απρόσμενη άνοδο στις 57,3 μονάδες τον Ιανουάριο από 57,1 μονάδες το Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Markit.

Οδηγοί της ανάπτυξης στην ευρωζώνη ήταν κυρίως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία, ωστόσο η μεταποίηση που βασίζεται στις εξαγωγές, αναπτύχθηκε και σε Ιρλανδία και Ιταλία.

Σε επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσε ο μεταποιητικός δείκτης στη Βρετανία τον Ιανουάριο, στις 62 μονάδες, από 58,7 μονάδες το Δεκέμβριο. Οικονομολόγοι έκαναν λόγο για διαμόρφωση του δείκτη στις 58,7 μονάδες.

Γερμανία: Πτώση της ανεργίας τον Ιανουάριο

Πτώση σημειώθηκε στον αριθμό των ανέργων στην Γερμανία τον Ιανουάριο και διαμορφώθηκε στις 13.000, σύμφωνα με το Υπ.Εργασίας. Ο ρυθμός ανεργίας υποχώρησε από το 7,5% που ήταν τον Δεκέμβριο στο 7,4%, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1992.

Οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για μείωση του αριθμού των ανέργων στις 9.000.


Produced by