03
ΦΕΒ

Ενισχύεται το δολάριο εν όψει οικονομικής ανάπτυξης


Το δολάριο ενισχύεται έναντι των κυριότερων νομισμάτων πριν από τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ τα οποία αναμένονται, με τον τομέα των υπηρεσιών να σημειώνει άνοδο για συνεχή 14ο μήνα τον Ιναουάριο.


Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται μετά από τα πυρά που ξέσπασαν σήμερα στο Κάιρο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera που ανακοίνωσε ότι πέντε άτομα σκοτώθηκαν. Το ευρώ σημείωσε για τρεις συνεχής ημέρες κέρδη έναντι του γιεν με τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία συνεδριάζει σήμερα, να ενισχύσει την αντιμετώπιση του πληθωρισμού καθώς τα στοιχεία δείχνουν άνοδο των τιμών.

«Τα ισχυρά στοιχεία των ΗΠΑ οδηγούν συνήθως σε ενδυνάμωση του δολαρίου», δήλωσε ο Gareth Berry, στρατηγικός αναλυτής της UBS AG στην Σινγκαπούρη. «Έχουμε κλιμακώσεις στην Αίγυπτο, όπως φαίνεται, και αυτό δεν πρόκειται να επιφέρει κανένα καλό» και ακόμη δήλωσε πως μπορεί να υποκινήσουν το δολάριο στην ζήτηση ενός ασφαλούς καταφύγιου»

Το δολάριο ενισχύθηκε στα 81,6 γιεν στο Λονδίνο από τα 81,55 γιεν στην Νέα Υόρκη χθες, ενώ κέρδιζε 0,3%. Έτσι διαπραγματεύτηκε στα 1.3797 δολάρια ανά ευρώ από τα 1.3811 δολάρια που ήταν χθες, ενώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2009, στα 1.3862 δολάρια. Το ευρώ σημείωσε μικρή μεταβολή στα 112,55 γιεν.
Produced by